Brugwachterswoning Naarden te huur

Sinds 2018 is de laatste negentiende-eeuwse brugwachterswoning van Naarden zowel in het in-als exterieur weer in oude luister hersteld. Sindsdien is het woonhuis van alle gemakken voorzien, zoals een vernieuwde ruime badkamer op de eerste verdieping en een moderne keuken. De dubbele beglazing, een geïsoleerde kap en een nieuwe CV-ketel zorgen ervoor dat het mogelijk is om in deze karakteristieke woning behaaglijk te kunnen leven.
De woning biedt uitzicht op de vestingwallen van de stad Naarden en is door zijn ligging op de bedekte weg omsloten door water en groen. Alle voordelen van de stedelijke omgeving vindt u op loopafstand van deze uitzonderlijke locatie. Ook de bereikbaarheid per auto of openbaar vervoer is gewaarborgd door de oprit van de A1 en het station Naarden-Bussum op slechts ca. 2 km afstand.

 

Huurprijs                    € 1.905 excl. gas, water en licht per maand

Beschikbaarheid      per 1 mei 2020

Adres                           Kapitein GA Meijerweg 1, Naarden

 

Indeling:
Op de begane grond biedt de karakteristieke hal toegang tot de opkamer. Met een kleine opstap betreedt u de ruimte die in de negentiende-eeuwse woning als voorname kamer gebruikt werd. Achterin de hal naast het toilet vindt u de deur die leidt naar de grootste ruimte van de woning. Hier bevond zich vroeger de keuken waar het dagelijks leven zich af speelde. Nu is de ruimte geschikt als een eet-/ woonkamer. De aangrenzende aanbouw van latere datum is nu ingericht als een moderne keuken en is voorzien van vloerverwarming. Onder de opkamer waar vroeger de kolen werden bewaard, bevindt zich nu een ruime kelder voor opslag. Ook is hier de mogelijkheid om een wasmachine en een droger op te stellen.
Via de trap in de gang komt u terecht op de overloop die toegang biedt tot een moderne, met vloer verwarmde badkamer en twee ruime slaapkamers met voldoende bergruimte achter het historische kniebeschot.

Kenmerken:

  • Oppervlakte van ca. 85 m2
  • Inpandige bergruimte van ca .14 m2
  • Buitenruimte van ca. 250 m2

Bijzonderheden:

  • Bouwjaar 1898
  • Aanlegmogelijkheid voor een boot aan de buitengracht
  • Restauratie opgeleverd januari 2018
  • Bunker als buitenberging

Voorwaarden en procedure:

  • Voorbehoud gunning
  • Keukenapparatuur door huurder zelf in te brengen
  • Fornuis, laminaatvloer, raambekleding en stellingkasten in overleg over te nemen van vorige bewoonster 

Voor de overige specificaties, huurvoorwaarden en wellicht een bezichtiging kunt u ons bereiken per mail: info@monumentenbezit.nl